Ingredientai
Gaminimo eiga
Tuomet kietai išverdame kiaušinius, atšaldome ir supjaustome smulkiais gabalėliais.
Keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame pjaustytus kiaušinius. Juos kiek apkepame, tada suberiame džiūvesėlius ir pakepame, kol džiūvėsėliai tampa traškūs. Gardiname kapotomis petražolėmis, druska ir pipirais.
Ant išvirtų smidrų išspaudžiame citrinos sulčių ir užpilame svieste keptus kiaušinius su džiūvėsėliais.
„Perlieti vandeniu reikia, kad jie neprarastų savo žalios spalvos. Nes jei neperliesi, jie bus chaki spalvos. Visas žalias daržoves reikia perlieti lediniu vandeniu“, - gamindama pasakojo R. Ničajienė.
Belgiškai ruošti smidrai, anot knygos autorės, labai tinka prie baltojo vyno ir su balta skrudinta duona.
„Patiekalo užtenka dviems žmonėms prie vyno normaliai vakarienei. O jei tik paragavimui – gali užtekti ir keturiems“, - sakė ji.
Renata šviežius produktus įsigijo Palangoje duris atvėrusiame prekybos centre „Fresh Market“.
Atsiliepimai