Ingredientai
Gaminimo eiga
Susmulkinkite svogūną.
Nuplaukite, nuskuskite morkas, nuskuskite bulves, supjaustykite kubeliais.
Įkaitinkite aliejų, suberkite svogūno gabalėlius, česnako gabalėlius, pakepkite, sudėkite faršą, išmaišykite, kepkite, kol mėsa nebebus rausvos spalvos. Tada įpilkite 1 stiklinę vandens, įdėkite sultinio kubelį, suberkite čiobrelius ir karį. Uždenkite keptuvę dangčiu ir patroškinkite 10 min. Tada suberkite bulvių, morkų kubelius, įberkite druskos ir troškinkite, kol suminkštės daržovės.
Ištirpinkite 2 šaukštus miltų pusėje stiklinės vandens. Supilkite šį skystį į keptuvę su mėsa, išmaišykite, nukaiskite keptuvę ir palikite pravėsti.
Pasigaminkite tešlą. Kiaušinį įmuškite į puodelį ir pasidėkite. Ištepkite sviestu kepimo skardą.
500 g miltų suberkite į dubenį, įberkite 1 šaukštelį kepimo miltelių, žiupsnelį druskos, išmaišykite. Tada įmaišykite sviestą. Tešlą turi būti gumuliukų konsistencijos.
Palaipsniui pilkite vandenį, maišykite, kol užminkysite tešlą.
Tešlą palikite 5 min. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Paskui ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite tešlą į lakštą. Iš lakštų su apverstu dubenėliu išpjaukite apskritimus. Ant jų dėkite mėsos įdaro, kraštus užsukite.
Išplakite kiaušinį, juo patepkite pyragėlius. Sudėkite pyragėlius į sviestu pateptą kepimo skardą.
Kepkite orkaitėje 35 min. Pyragėliai turi būti paskrudę.
Atsiliepimai