Ingredientai
Sviestas
250
g
Varškė
250
g
Miltai
400
g
Druska
0.5
šaukštelio
Sviestas
2
šaukštai
Sūris
150
g
Česnakai
2
skiltelės
Raudonėliai
3
šaukšteliai
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Porcijos: 12
Tešlą ir daržovių įdarą galite paruošti iš vakaro – kitą dieną sugaišite mažiau laiko.
Gaminimo eiga
Paruoškite tešlą. Sumaišykite minkštą sviestą ir varškę, suberkite miltus, pridėkite truputį druskos ir gerai išmaišykite. Pastatykite į šaldytuvą.
Pagaminkite įdarą. Daržoves nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Troškinkite, kol suminkštės (10–15 minučių), pagardinkite druska ir citrininiais pipirais, atvėsinkite. Sudėkite tarkuotą sūrį, sutrintą česnaką ir raudonėlius.
Tešlą iškočiokite, supjaustykite mažais (5×5 cm dydžio) kvadratėliais. Ant pusės jų uždėkite įdaro, ant viršaus – likusius kvadratėlius. Užspauskite kraštus.
Kepkite maždaug 200 ºC temperatūros orkaitėje 10 minučių (kol gražiai pagels).
Atsiliepimai