Ingredientai

Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai MALSENA 500 g
Margarinas 150 g
Grietinė (30 proc. riebumas) 150 g
Kiaušiniai 1 vnt.
Druska 1 šaukštelis
Cukrus 1 šaukštelis
Jūros lydekos filė 300 g
Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai MALSENA 50 g
Morkos 150 g
Svogūnai 1 vnt.
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Ruošiame tešlą:

Miltus persijoti ant stalo, vidury suformuoti duobutę, į kurią sutarkuoti per burokinę tarką sviestą, įberti arbatinį šaukštelį cukraus ir tiek pat druskos. Visus produktus trinti rankomis, kol gaunami trupiniai.

Vėl suformuoti duobutę ir supilti grietinę bei kiaušinį, maišyti tešlą (minkyti nereikia, tik maišyti iki vientisos masės).

Tešlą uždengti ir įdėti į šaldytuvą 1 val.

Ruošiame įdarą:

Jūros lydeką ar kitos žuvies filė išplauti po tekančiu vandeniu, nusausinus apvolioti miltuose ir pakepti aliejuje.

Morkas nuplauti, nuvalyti ir sutarkuoti per burokinę tarką.

Nuplauti svogūną ir susmulkinti kubeliais. Kartu su daržovėmis lengvai apkepti aliejuje. Esant norui, daržoves galima pakeisti pievagrybiais.

Formuojame žuvies formą:

Plonai iškočioti tešlą (turi gautis dveji lakštai). Pirmiausia, suformuoti žuvytės formos pagrindą: ant vieno iš lakštų paguldyti pakeptos žuvies gabalėlius. Kiekvieną iš gabalėlių apipjauti paliekant maždaug 2 cm tešlos kraštelius.

Ant kiekvieno žuvytės pagrindo tolygiai uždėti keptų daržovių, jei naudojami pievagrybiai – pievagrybių.

Likusį tešlos lakštą supjaustyti 2 cm skersmens blyneliais. Blynelius išdėlioti ant žuvyčių įdaro “kuprelės” taip, kad atrodytų lyg žvynai.

Kepti iki 200 ⁰C įkaitintoje orkaitėje, apie 15-20 min, kol gražiai pagels.

MALSENA

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Be galo skanūs daržovių kotletukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Be galo skanūs daržovių kotletukai

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena
Lengvai paruošiamas
30 min.

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla