Gaminimo eiga

Ruošiame tešlą:

Miltus persijoti ant stalo, vidury suformuoti duobutę, į kurią sutarkuoti per burokinę tarką sviestą, įberti arbatinį šaukštelį cukraus ir tiek pat druskos. Visus produktus trinti rankomis, kol gaunami trupiniai.

Vėl suformuoti duobutę ir supilti grietinę bei kiaušinį, maišyti tešlą (minkyti nereikia, tik maišyti iki vientisos masės).

Tešlą uždengti ir įdėti į šaldytuvą 1 val.

Ruošiame įdarą:

Jūros lydeką ar kitos žuvies filė išplauti po tekančiu vandeniu, nusausinus apvolioti miltuose ir pakepti aliejuje.

Morkas nuplauti, nuvalyti ir sutarkuoti per burokinę tarką.

Nuplauti svogūną ir susmulkinti kubeliais. Kartu su daržovėmis lengvai apkepti aliejuje. Esant norui, daržoves galima pakeisti pievagrybiais.

Formuojame žuvies formą:

Plonai iškočioti tešlą (turi gautis dveji lakštai). Pirmiausia, suformuoti žuvytės formos pagrindą: ant vieno iš lakštų paguldyti pakeptos žuvies gabalėlius. Kiekvieną iš gabalėlių apipjauti paliekant maždaug 2 cm tešlos kraštelius.

Ant kiekvieno žuvytės pagrindo tolygiai uždėti keptų daržovių, jei naudojami pievagrybiai – pievagrybių.

Likusį tešlos lakštą supjaustyti 2 cm skersmens blyneliais. Blynelius išdėlioti ant žuvyčių įdaro “kuprelės” taip, kad atrodytų lyg žvynai.

Kepti iki 200 ⁰C įkaitintoje orkaitėje, apie 15-20 min, kol gražiai pagels.

MALSENA

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai