Porcijos: 12

Gaminimo eiga

Užminkykite tešlą iš 150 g miltų, kepimo miltelių, 75 g cukraus, 1 pakelio vanilinio cukraus, žiupsnelio druskos, 1 kiaušinio ir 75 g minkšto sviesto. Tešlą iškočiokite skritulio formos ir išklokite ja išardomą kepimo formą, prieš tai ištepusios riebalais.

Tešla turi padengti ne tik kepimo formos dugną, bet ir kraštus – padaromas savotiškas bortelis. Kad kepdama tešla nesutrūkinėtų, prieš dėdamos į orkaitę subadykite ją šakute. Kepkite 200° karštumo orkaitėje 10 minučių ir išimkite.

Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 170°. Įdarui 3 kiaušinių trynius rūpestingai atskirkite nuo baltymų. Baltymus ir trynius išplakite atskirai. Trynius sumaišykite su varške, 150 g cukraus, citrinos sultimis ir krakmolu.

Vyšnias nuvarvinkite ant kiaurasamčio ir sudėkite kartu su išplaktais baltymais ir grietinėle. Gautą masę tolygiai paskirstykite ant apkepusio pagrindo.

Trupiniams sumaišykite 100 g miltų su 75 g cukraus, 1 pakeliu vanilinio cukraus ir 75 g sviesto. Gautais trupiniais lygiai apibarstykite pyrago viršų.

Pyragas kepamas apie valandą 170° karštumo orkaitėje. Jeigu trupiniai pyrago viršuje imtų tamsėti, apdenkite pyragą folija ir kepkite toliau. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite ant specialių grotelių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai