Vyšnios tikrai naudingos organizmui ir jomis verta mėgautis visą vasarą, todėl rekomenduojama kepti vyšnių pyragą. Tai vienos daugiausiai antioksidantų turinčių uogų, taip pat vyšnios gali padėti sustiprinti imunitetą, pasižymi uždegimus slopinančiomis savybėmis. Sakoma, kad valgant daug vyšnių galima sumažinti ir raumenų skausmus, kurie atsiranda po didesnio fizinio krūvio. Šis vyšnių pyragas jus tikrai sužavės.

Gaminimo eiga

1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą ir rankomis gerai išminkykite. Įpilkite ledinio vandens, acto ir išmaišykite. Jeigu reikia, įpilkite kiek daugiau vandens. Tešla turi būti vientisa ir ne per kieta. Suformuokite du lygius rutuliukus, uždenkite plėvele ir palikite šaldytuve bent 2 val.

2. Tuo metu pasigaminkite įdarą: vyšnias nuplaukite, išimkite kauliukus ir perpjaukite per pusę. Į didelį puodą ant vidutinės ugnies suberkite vyšnias, cukrų, kukurūzų krakmolą, citrinos sultis, imbierą, cinamoną, migdolų ekstraktą ir žiupsnelį druskos. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite, kol vyšnios suminkštės, o skystis pradės tirštėti, maždaug 15 minučių. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti.

3. Palikite tešlą kambario temperatūroje 5–10 minučių. Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlos gabalėlius pagal formos dydį. Vienu iš lakštų išklokite kepimo firmą. Kitą lakštą supjaustykite juostelėmis, kad galėtumėte jomis apdėlioti pyrago viršų.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Atvėsusį vyšnių įdarą supilkite į tešla išklotą formą. Ant viršaus sudėliokite pyrago tešlos juosteles. Aptepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite cukraus pudra. Dėkite pyragą į orkaitę ir kepkite apie 45 minutes arba tol, kol tešla gražiai paruduos, o įdaras ims burbuliuoti. Prieš patiekdami leiskite visiškai atvėsti.

Skanaus!

Receptu dalijasi IKI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai