Ingredientai

Pienas 2 stiklinės
Cukrus 200 g
Druska žiupsnelis
Cukrus 250 g
Vanilinis cukrus 2 šaukšteliai
Razinos 200 g
Miltai 1 šaukštas
Porcijos: 12

Gaminimo eiga

Į šiltą pieną suberkite cukrų, išmaišykite mieles, įmaišykite kelis šaukštus miltų ir palikite 30 minučių šiltai pastovėti.

Suberkite druską, įmaišykite kiaušinių trynius, likusius miltus, gerai išminkykite, aptepkite aliejumi, uždenkite ir palikite šiltai dar porai valandų.

Varškę ištrinkite ir išsukite su minkštu sviestu, cukrumi ir kiaušiniais iki tyrės.

Suberkite miltus ir nuplautas razinas. Gerai išmaišykite.

Pyrago formą ištieskite kepimo popieriumi.

Pakilusią tešlą iškočiokite iki 1 cm storio lakšto. Išpjaukite skritulį, kuris tiktų į kepimo formą. Iškočiokite tešlą dar kartą ir išpjaukite juostelę ar juosteles, iš kurių padarysite pyrago kraštus (pirštais gerai prispauskite juostelės apatinį kraštą prie pagrindo). dar turi likti tešlos juostelių pyrago viršui.

Pabarstykite pyrago dugną cinamonu, sukrėskite varškės masę, išlyginkite.

Ant viršaus sukrėskite obuolienę ir išlyginkite.

Likusias tešlos juosteles kryžiuokite ant pyrago viršaus. Kraštelius prispauskite prie tešlos sienelių.

Aptepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite sviesto drožlėmis.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Nekepta žaliųjų citrinų tarta
Lengvai paruošiamas
1 val.

Nekepta žaliųjų citrinų tarta

Keksas su kondensuotu pienu
Lengvai paruošiamas
1 val.

Keksas su kondensuotu pienu

Braunis su braškėmis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Braunis su braškėmis