Ingredientai

Miltai 1 kg
Pienas 2 stiklinės
Kiaušinių tryniai 4 vnt.
Cukrus 200 g
Mielės 30 g
Druska žiupsnelis
Varškė 800 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Cukrus 250 g
Sviestas 120 g
Vanilinis cukrus 2 šaukšteliai
Razinos 200 g
Miltai 1 šaukštas
Obuolienė 200 g
Kiaušiniai 1 vnt.
Sviestas 50 g
Porcijos: 12

Gaminimo eiga

Į šiltą pieną suberkite cukrų, išmaišykite mieles, įmaišykite kelis šaukštus miltų ir palikite 30 minučių šiltai pastovėti.

Suberkite druską, įmaišykite kiaušinių trynius, likusius miltus, gerai išminkykite, aptepkite aliejumi, uždenkite ir palikite šiltai dar porai valandų.

Varškę ištrinkite ir išsukite su minkštu sviestu, cukrumi ir kiaušiniais iki tyrės.

Suberkite miltus ir nuplautas razinas. Gerai išmaišykite.

Pyrago formą ištieskite kepimo popieriumi.

Pakilusią tešlą iškočiokite iki 1 cm storio lakšto. Išpjaukite skritulį, kuris tiktų į kepimo formą. Iškočiokite tešlą dar kartą ir išpjaukite juostelę ar juosteles, iš kurių padarysite pyrago kraštus (pirštais gerai prispauskite juostelės apatinį kraštą prie pagrindo). dar turi likti tešlos juostelių pyrago viršui.

Pabarstykite pyrago dugną cinamonu, sukrėskite varškės masę, išlyginkite.

Ant viršaus sukrėskite obuolienę ir išlyginkite.

Likusias tešlos juosteles kryžiuokite ant pyrago viršaus. Kraštelius prispauskite prie tešlos sienelių.

Aptepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite sviesto drožlėmis.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai