Ingredientai
Greitai ir super lengvai pagaminamas pyragas su uogomis – puikiai tiks bet kokios šventės proga. „Aš dėjau juoduosius sergentus, bet jei jų neturite ar nemėgstate, puikiai tiks kitokios šviežios ar šaldytos uogos“, – sako tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė. KLiek atvėsusį pyragą su uogomis apibarstykite cukraus pudra ir pjaukite.
Gaminimo eiga
Minkštą (kambario temperatūros) sviestą verčiu į dubenį. Beriu 90 g cukraus, 1 šaukštelį vanilinio cukraus. Cukrų ir sviestą suplaku maišytuvu iki vientisos masės – plaku, kol masė pradės balti.
Tuomet į suplaktą sviestą ir cukrų įmušu vieną kiaušinį. Vėl plaku maišytuvu iki vientisos masės.
Į dubenį prie sviestinės masės pilu 100 ml kefyro (naudojau 2,5 proc. riebumo).
150 g miltų sumaišau su 1 šaukšteliu kepimo miltelių ir įsijoju į bendrą dubenį. Viską sumaišau mentele iki vientisos masės – bus tiršta tešla. Pyrago tešla paruošta.
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių ir dedu kepimo formą (širdelės formos – apie 20 cm skersmens).
Dedu visą paruoštą tešlą į kepimo formą, tolygiai paskirstau, sulyginu paviršių.
200 g juodųjų serbentų (šaldytų – atitirpinti nereikia) dedu į dubenį. Tinka ir kitokios šaldytos ar šviežios uogos. Prie serbentų beriu 2 šaukštus cukraus, 1 šaukštelį kukurūzų krakmolo. Cukrų, kukurūzų krakmolą ir uogas gerai sumaišau. Verčiu į būsimo pyrago formą, kurioje laukia pyrago tešla. Uogas tolygiai paskirstau.
Kepsiu įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 50 min. – įjungus programą „viršus apačia“ be vėjelio.
Iškepusį pyragą traukiu lauk iš orkaitės, šiek tiek atvėsinu.
Apipjaunu peiliu palei pyrago formos kraštą, kad lengviau būtų nuimti kepimo formą. Nuimu kepimo formą, o pyragą perkeliu į didesnę lėkštę. Apibarstau cukraus pudra (visai nebūtina, bet mums taip labiau patinka).
Skanaus.