Ingredientai

miltai 4 stiklinės
aliejus 200 g
vanilinis cukrus žiupsnelis
cukrus 1 stiklinė
soda 0.5 a. š.
actas 0.5 a. š.
Pyragas su uogiene – vėsiojo metų laikotarpio kepinys. Gal dėl tos uogienės – ją pyragui rinkitės tokią, koką mėgstate. Tiks ir saldesnė, ir rūgštesnė. Pyragą su uogiene nepaprastai skanu valgyti su juodąja arbata arba šiltu pienu.

Gaminimo eiga

1. Tam, kad sviestas būtų minkštas, tačiau neištirpęs, palikite jį kambario temperatūroje arba supjaustykite gabalėliais ir 10–15 sekundžių įdėkite į mikrobangų krosnelę. Tada sutrinkite jį šakute.

2. Sumaišykite sviestą, vanilinį ir paprastą cukrų. Paprasčiausia tai padaryti plaktuvu.

3. Į masę įmuškite kiaušinius ir vėl išmaišykite.

4. Sodą užgesinkite actu, tada įdėkite į masę. Dar kartą viską išmaišykite.

5. Persijokite miltus. Įsitikinkite, kad nėra gumulėlių. Palikite 0,5 stiklinės miltų – jų gali prireikti vėliau.

6. Į sviesto ir cukraus mišinį suberkite 3,5 stiklines miltų. Kruopščiai išmaišykite tešlą. Jei prie jūsų maišytuvo galima pritvirtinti specialius tešlos maišymui skirtus antgalius, tai padarysite dar paprasčiau.

7. Tinkamai išmaišyta tešla elastinga, tiršta, nelimpa prie maišytuvo antgalių ar rankų.

8. Dažnai galvojama, kad kepinių tešla turi kuriam laikui būti palikta šaltoje vietoje, tačiau galima jos ir nedėti į šaldytuvą.
Padalinkite tešlą į dvi dalis – viena jų turi būti šiek tiek didesnė.

9. Didesnę dalį palikite, kokia yra, o į mažesnę dalį suberkite likusią miltų dalį, minkykite, kol pasidarys vientisa masė.

10. Išklokite skardą kepimo popieriumi. Ant skardos sausomis rankomis dėkite didesnę tešlos dalį, paskirstykite ją plonu sluoksniu per visą skardą. Tešlos sluoksnio storis neturėtų viršyti 15 mm, tačiau ji neturėtų būti per plona.

11. Ant tešlos iškrėskite uogienę ir tolygiai ją paskirtykite. Nesibaiminkite – uogienės niekada nebus per daug.

12. Sutarkuokite likusią tešlos dalį stambia tarka, tarkius tolygiai paskirstykite ant tašlos ir uogienės.

13. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C, įdėkite skardą į orkaitę, kepkite pyragą 20–25 min.

14. Iškepusį pyragą pjaustykite aštriu peiliu. Pyrago gabalėlių dydis priklauso nuo jūsų fantazijos. Supjaustę palikite pyragą atvėsti.
Taip pat iš paruoštos tešlos galima kepti sausainius su serbentų uogiene.

15. Pyragą su uogiene nepaprastai skanu valgyti su juodąja arbata arba šiltu pienu.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai