Ingredientai

Miltai 1.5 stiklinės
Cukrus 1 šaukštas
Druska žiupsnelis
Sviestas 3 šaukštai
Vanduo 5 šaukštai
Persikai 4 vnt.
Cukrus 3 šaukštai
Avietės 0.5 stiklinės
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Orkaitę įkaitinkite iki 200 C. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Paskui sudėkite sviestą ir pirštais sutrinkite iki trupinių. Įpilkite vandens ir užminkykite tešlą. Ją suminkykite į vientisą rutulį.

Patieskite miltais pabarstytą pergamentinį popierių ir ant jo iškočiokite tešlą į 30 cm skersmens apskritimą. Perkelkite jį kartu su popieriumi į skardą.

Įdarui dideliame inde sumaišykite skiltelėmis supjaustytus persikus, cukrų ir maltą muskato riešutą. Persikus išdėliokite ratu ant tešlos, kraštuose paliekant po 5 cm. Ant persikų uždėkite avietes. Tešlos kraštus užlenkite ir sutepkite išplaktu kiaušiniu.

Pyragą kepkite maždaug 15 min. 200°C temperatūroje. Paskui orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 180°C ir kepkite pyragą dar 40-45 min. iki rudai – auksinio atspalvio.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

La Galette des Rois pyragas
Reikia pasistengti
1 val.

La Galette des Rois pyragas

Panettone pyragas
Lengvai paruošiamas
2 val.

Panettone pyragas

Avinžirnių kepsneliai su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
45 min.

Avinžirnių kepsneliai su daržovėmis

Antienos krūtinėlė su vyšnių salotomis
Lengvai paruošiamas
30 min.

Antienos krūtinėlė su vyšnių salotomis

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene
Lengvai paruošiamas
45 min.

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės
Lengvai paruošiamas
1 val.

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės

Madlenos su mandarinais
Lengvai paruošiamas
1 val.

Madlenos su mandarinais

Artišokų tarta
Reikia pasistengti
1 val.

Artišokų tarta