Ingredientai

Miltai stiklinė
Cukrus stiklinė
Druska žiupsnelis
Rozmarinai smulkinti 1 šaukštelis
Sviestas 6 šaukštai
Kiaušiniai 1 vnt.
Sviestas 1 šaukštas
Kriaušės 2 vnt.
Medus 1.5 šaukšto
2 apelsinų sultys
Pienas 1 stiklinė
2 apelsinų žievelė
Kiaušiniai 3 vnt.
Rudasis cukrus
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Tešlai sumaišykite sviestą su miltais, cukrumi, druska ir smulkintais rozmarinais. Išplakite plaktuvu. Masė turi būti duonos trupinių konsistencijos.

Įmuškite į masę kiek išplaktą kiaušinį, išmaišykite ir dar apie 30 s. paplakite.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Tešlą iškočiokite į ploną lakštą, įklokite lakštą į apskritą kepimo formą ir įdėkite į šaldytuvą mažiausiai 20 min.

Paskui pabadykite tešlą šakute. Užklokite tešlos lakštą kepimo formoje sviestiniu popieriumi, ant viršaus užberkite pupelių. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 min. Paskui nuimkite popierių ir pupeles, dar 5 min. pakepkite.

Kriaušes perpjaukite perpus, išimkite sėkleles, nulupkite.

Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite kriaušių puseles, pakepkite po kelias minutes iš abiejų pusių ant vidutinio karštumo viryklės

Supilkite apelsinų sultis, sudėkite medų, uždenkite keptuvę dangčiu, patroškinkite 10 – 15 min., kol išgaruos skystis ir kriaušių puselės pasidengs karamele.

Palikite kriaušių puseles pravėsti, paskui supjaustykite griežinėliais.

Padažui pakaitinkite pieną su tarkuota apelsino žievele, nukaiskite, o 10 min. vėl užkaiskite ant viryklės.

Kiaušinius išplakite su cukrumi, pamažu maišydami supilkite pieną.

Sudėkite kriaušių skilteles ant pagrindo. Nuo kremo nugriebkite putas, tada užliekite ant kriaušių, pašaukite į orkaitę ir 25 min. kepkite.

Paskui palikite pyragą pravėsti ir patiekite.

Gourmantine

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Naminis varškės apkepas
Lengvai paruošiamas
45 min.

Naminis varškės apkepas

Morkų pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Morkų pyragas

Klasikinis obuolių pyragas
Lengvai paruošiamas
45 min.

Klasikinis obuolių pyragas