Ingredientai

Miltai 500 g
Pienas 7 šaukštai
Druska žiupsnelis
Cukrus 1 puodelis
Krakmolas 4 šaukštai
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

1. Tešlai miltus suberkite į didelį dubenį.

2. Ten pat suberkite druską, cukrų ir maltą muskato riešutą.

3. Sudėkite kambario temperatūros sviestą ir trinkite tarp mirštų su miltais, kol pasidarys trupiniai.

4. Supilkite pieną ir minkykite tol, kol tešla taps vienalytė.

5. Atskirkite ketvirtį tešlos.

6. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite valandai į šaldymo kamerą.

7. Šaltą tešlą - didesnį gabalą - iškočiokite į maždaug 5 mm storio apskritimą, kad būtų šiek tiek didesnis nei kepimo forma.

8. Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais ir įklokite tešlą, padarydami bent 3 cm aukščio kraštus.

9. Įdarui sutrinkite avietes su cukrumi (galite naudoti ir praeitų metų virtą uogienę) ir sumaišykite su krakmolu.

10. Įdarą supilkite ant pagrindo.

11. Mažą tešlos gabalėlį gana plonai iškočiokite ir supjaustykite juostelėmis. Jomis ant pyrago supinkite tinklą.

11. Dėkite pyragą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40-45 minutes.

12. Iš formos išimkite jau atvėsusį.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

La Galette des Rois pyragas
Reikia pasistengti
1 val.

La Galette des Rois pyragas

Panettone pyragas
Lengvai paruošiamas
2 val.

Panettone pyragas

Blynai su lašiša ir ikrais
Lengvai paruošiamas
20 min.

Blynai su lašiša ir ikrais

Cukinijų blynai su varške
Lengvai paruošiamas
30 min.

Cukinijų blynai su varške

Lazanija su varške
Reikia pasistengti
1 val.

Lazanija su varške

Veganiški kibinai
Reikia pasistengti
1 val.

Veganiški kibinai