Ingredientai

Miltai 500 g
Pienas 7 šaukštai
Druska žiupsnelis
Porcijos: 8
Pyragas su uogiene neabejotinai yra vienas populiariausių. Gaminimas nesudėtingas, o skanus tiek šiltas, tiek valgomas po dienos kitos. Pyragas su uogiene – tikras vasaros prisiminimas.

Gaminimo eiga

1. Tešlai miltus suberkite į didelį dubenį.

2. Ten pat suberkite druską, cukrų ir maltą muskato riešutą.

3. Sudėkite kambario temperatūros sviestą ir trinkite tarp mirštų su miltais, kol pasidarys trupiniai.

4. Supilkite pieną ir minkykite tol, kol tešla taps vienalytė.

5. Atskirkite ketvirtį tešlos.

6. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite valandai į šaldymo kamerą.

7. Šaltą tešlą - didesnį gabalą - iškočiokite į maždaug 5 mm storio apskritimą, kad būtų šiek tiek didesnis nei kepimo forma.

8. Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais ir įklokite tešlą, padarydami bent 3 cm aukščio kraštus.

9. Uogienę supilkite ant pagrindo.

10. Mažąjį tešlos gabalėlį gana plonai iškočiokite ir supjaustykite juostelėmis. Jomis ant pyrago supinkite tinklą.

11. Dėkite pyragą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40-45 minutes.

12. Iš formos pyragą su uogiene išimkite jau atvėsusį ir pjaustykite.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai