Labai skanus akį traukiantis pyragas. Receptas su nuotrauka buvo „pasiskolintas“ iš Sandros K. Facebooko, o dabar grąžintas jos autorei. Gėdijame Simoną už labai negražų poelgį ir šaliname iš konkurso.

Gaminimo eiga

Biskvitui išplakame kiaušinius su cukrumi, dedame kambario temperatūros „Rududu“ ir išplakame, kad neliktų gumuliukų. Pilame grietinę, maišome ir sijojame miltus su kepimo milteliais. Tešlą padaliname į 2 dalis, vieną dalį pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir šauname į 180* C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 20 min. Iškepus pirmą biskvitą, padedame atvėsti ir patį padarome su likusia tešla. Atvėsusius biskvitus perpjauname, turi gautis 4 biskvitai.

1. Ant garų vonelės ištirpiname šokoladą. Pilame pieną ir gerai išmaišome.

2. Grietinėlę išplakame su cukrumi.

3. Kambario temperatūros sviestą ir „Rududu“ ištriname iki vientisos masės be gumuliukų, dedame riešutus ir išmaišome.

4. Pasiruošiame sirupą.

Sluoksniavimas:

Dedame pirmą biskvitą, laistome sirupu, pilame šokolado ir tepame pusę grietinėlės kremo.

Dedame antrą biskvitą ant viršaus, laistome sirupu, pilame šokolado ir tepame visą karamelinį kremą su riešutais.

Dedame trečią biskvitą ir atliekame tą patį, ką ir su pirmu sluoksniu.

Ketvirtą biskvitą dedame ant viršaus, aš buvau pasilikus kelis šaukštus grietinėlės kremo, tai juo ir aptepiau. Uždengiame ir dedame nakčiai į šaldytuvą.

Puošimui naudojau: pora saujų smulkintų žemės riešutų, jais aplipdžiau visą tortą, ir 2 plyteles tirpinto šokolado aplaistymui.

Skanaus :)

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai