Ingredientai

Sausos mielės 15 g
Pienas 300 ml
Cukrus 3 šaukštai
Druska žiupsnelis
Miltai 500 g
Kiaušinių tryniai 2 vnt.
Sviestas 60 g
Razinos 3 saujos
Rudasis cukrus 5 šaukštai
Kiaušiniai 1 vnt.
Vanduo 3 šaukštai
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Į šiltą pieną supilkite mieles, cukrų ir druską. Palikite 10 minučių.

Maišant į pieną supilkite miltus, sudėkite kiaušinio trynius. Gerai išminkykite ir uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite porai valandų pastovėti.

Tešlą plonai iškočiokite į didelį lakštą.

Aptepkite minkštu sviestu, pabarstykite razinomis ir cukrumi.

Susukite į ritinį. Supjaustykite 4-5 cm ilgio gabaliukais. Juos sustatykite į sviestu gausiai išteptą kepimo formą vienas šalia kito.

Viršų aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai