Ingredientai

šviežios smulkintos triušienos 250 g
rapsų aliejaus (kepimui) 4 v. š.
čili pipirų
vidutinio svogūno 1 vnt.
pipirų mišinio žiupsnelis
česnako skiltelės 1 vnt.
druskos žiupsnelis
pomidorų padažo su saulėje džiovintais pomidorais „14 skonių“ 4 v. š.
maltos kalendros žiupsnelis
provanso žolelių žiupsnelis
mėgstamos aštrios dešros v. š.
Tešlai:
kefyro 200 ml
pomidorų padažo su saulėje džiovintais pomidorais „14 skonių“ 2 v. š.
provanso žolelių žiupsnelis
nerafinuoto cukranendrių cukraus 1 v. š.
sausų mielių 5 g
druskos žiupsnelis
aitriosios paprikos žiupsnelis
miltų „Bajoriški Premium“ g
judrų ir rapsų aliejaus 4 v. š.
Porcijos: 3

Gaminimo eiga

1. Į keptuvę pilkite čili pipirų ir rapsų aliejų, sudėkite šviežią smulkintą triušieną, pjaustytą svogūną, įberkite pipirų mišinio. Įtarkuokite česnako, įberkite druskos. Kepinkite tol, kol suminkštės svogūnai.

2. Dėkite pomidorų padažą su saulėje džiovintais pomidorais „14 skonių“, išjunkite ugnį ir viską išmaišykite. Įberkite maltos kalendros.

3. Į dubenį supilkite kefyrą, dėkite pomidorų padažą, provanso žoleles, nerafinuotą cukranendrių cukrų, sausas mieles, druską, aitriąsias paprikas. Viską išmaišykite. Maišant berkite miltus „Bajoriški Premium“, pilkite judrų ir rapsų aliejų. Tada tešlą rankomis iš viršaus sukite į apačią.

4. Indą, kuriame laikysite tešlą, ištrinkite aliejumi. Dėkite tešlą ir palaikykite ją šiltoje vietoje apie 1 val. Uždenkite kokiu nors audiniu.

5. Ant iškilusios tešlos užberkite miltų ir šiek tiek ją paminkykite.

6. Į kepimo skardą dėkite kepimo popierių. Iš tešlos suformuokite bandelę ir dėkite ant skardos.

7. Ties tešlos viduriu dėkite paruoštą triušienos įdarą. Apibarstykite provanso žolelėmis. Ant viršaus dėkite pjaustytos aštrios dešros.

8. Dėkite į orkaitę ir kepkite 180 °C temp. apie 15 min.

9. Patiekite apibarstę mėgstamomis žolelėmis.

ALFO PATARIMAI:

· Kefyrą naudokite kambario temperatūros, kad tešla greičiau pakiltų.

· Vietoje kefyro galite naudoti rūgpienį ar pasukas.

· Jei nevalgote mėsos, ją galite pakeisti grybais.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai