Neabejotina varškės patiekalų klasika yra varškės apkepas. Ką tik iš orkaitės ištrauktas šiltas ir purus patiekalas tikrai tirps burnoje bei suteiks ne tik sotumo, bet ir malonumo jausmą. Prisiminkite ar naujai atraskite varškės apkepą su razinomis.

Gaminimo eiga

  • Razinas palikite karštame vandenyje išbrinkti.

  • Atskirame dubenėlyje suplakite kiaušinius, įdėkite druskos ir varškę – viską gerai sumaišykite šaukštu.

  • Tuomet įdėkite sviestą ir visą masę išmaišykite plakikliu. Į dubenį taip pat supilkite manų kruopas ir pieną. Viską dar kartą išmaišykite plakikliu ir sudėkite razinas. Jas reikėtų tolygiai įmaišyti į masę.

  • Ištepkite sviestu kepimo formą ir ją supilkite paruoštą apkepo masę.

  • Beliko apkepą iškepti: kepimo indą dėkite į iki 190 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apkepą apie 40-50 minučių.

  • Apkepo viršus turėtų gražiai apskrusti.

  • Iš orkaitės ištrauktą patiekalą apibarstykite cukraus pudra ir patiekite su grietine ar uogiene.

Receptu dalijasi „Iki“