Ingredientai

Kukurūzų miltai 1 šaukštas
Kava stiklinė
Cukrus stiklinė
Razinos 1 stiklinė
Sviestas stiklinė
Miltai 2 stiklinės
Soda 1.5 šaukštelio
Pienas stiklinė
Vanilės ekstraktas 1 šaukštelis
Tradicinis Kosta Rikos desertas.

Gaminimo eiga

Puode išmaišykite kukurūzų miltus su kava. Supilkite 1/2 stiklinės cukraus ir maišydami kaitinkite, kol išbrinks.

Suberkite razinas, smulkintus riešutus ir nukaiskite nuo viryklės.

Išmaišykite sviestą iki purios konsistencijos.

Suberkite rudąjį cukrų, likusį baltąjį cukrų ir toliau maišykite, kol masė bus vientisa, šviesi.

Įmaišykite sodą, užpilkite pienu. Supilkite vanilės ekstraktą ir gerai išmaišykite, šią masę supilkite į tešlą.

Supilkite pusę tešlos į sviestu išteptą kvadratinę kepimo skardą (kraštinių ilgis – apie 20 cm).

Užberkite razinų masės, ant viršaus užpilkite likusią tešlą.

Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40 min.

Kai iškeps, palaukite, kol atvės, tada supjaustykite gabalėliais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Keksas su kondensuotu pienu
Lengvai paruošiamas
1 val.

Keksas su kondensuotu pienu

Braunis su braškėmis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Braunis su braškėmis