Ingredientai

Kiaušinis 1 vnt.
Kefyras 1 stiklinė
Miltai 1 stiklinė
Medus 1 v. š.
Kokosų aliejus (tinka bet koks augalinis) 1 v. š.
Soda 1 a. š.
Druska žiupsnelis
Aliejus (kepti)
Medus
Porcijos: 2
Blynai labai purūs, kaip debesėliai, truputį primena mielinius, tačiau žymiai lengvesni. O kai medaus korys lengvai tirpsta ant karštų blynų viršaus, žinai, kad šitie vėlyvi pusryčiai tikrai nusisekė... Receptą labai lengva atsiminti, nes visko reikia po vieną. Jei daugiau žmonių, tai galima visko po du!

Gaminimo eiga

1. Pirmiausia, jei medus nėra visiškai skystas, jį lengvai pakaitiname virš garų vonelės. Kartu dedame ir kokosų aliejų, kadangi šis dažniausiai irgi būna gan kietas. Tam užtenka vos kelių minučių. Jei medus su aliejumi neužkaito per daug, į tą patį dubenėlį mušame kiaušinį ir jį išplakame iki putų.

2. Į puodelį kefyro įdedame šaukštelį sodos (tam, kad rūgštis nugesintų specifinį sodos skonį) ir viską supilame į kiaušinio plakinį. Atsargiai išmaišome.

3. Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir druska ir viską suberiame į drėgną mišinį. Labai svarbu tešlos nepermaišyti, todėl maišome ją lyg tai būtų morengas, miltus tarsi įlankstome į tešlą kabindami truputį nuo šonų ir "lenkdami" link vidurio. Kai daugmaž nebesimato sausų miltų, iškart nustojame maišyti, tešla turi atrodyti truputį gumuliuota ir pilna oro.

4. Į įkaitintą keptuvę dedame šaukštelį kokosų aliejaus ir su kabindami po šaukštą dedame tešlą į keptuvę. Kepti blynus geriausia ant vidutiniškai silpnos ugnies, kol šie tampa tamsiai auksinės spalvos iš abiejų pusių. Nevartyti per daug - apversi vieną kartą ir palikti.

5. Valgyti, kol karšti, užsidėjus gabalą medaus korio ant viršaus. Ir, be abejo, valgyti su visu koriu! Galima uždėti ir šviežių uogų, jos pridės malonaus rūgštumo prie saldaus medaus.

Tinklaraštis „Wild Spoons“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai