Ingredientai

Bulvės 1 kg
Pienas 250 ml
Sviestas 50 g
Svogūnai 1 vnt.
Virtas kumpis 100 g
Kietasis sūris 50 g
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Muskato riešutai 0.5 šaukštelio
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Bulves sutarkuokite ir nusunkite. Tegul tarkiai lieka gana sausi.

Į pieną įdėkite sviesto ir užvirkite. Verdantį pieną supilkite į tarkius ir išmaišykite.

Kumpį ir svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite nedideliame kiekyje sviesto kol svogūnai gražiai pagels.

Svogūnus su kumpiu suberkite į tarkius.

Įberkite druskos, pipirų, muskato riešutų, gerai išmaišykite ir masę supilkite į kepimo indą.

Ant viršaus užberkite labai smulkiai tarkuoto kietojo sūrio.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 55-60 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Pupelės su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Pupelės su daržovėmis

Silkė su moliūgu
Lengvai paruošiamas
20 min.

Silkė su moliūgu

Tradicinė silkė pataluose
Reikia pasistengti
1 val.

Tradicinė silkė pataluose

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba