Ingredientai

Aliejus 5 v. š.
Susmulkinti svogūnai 2 vnt.
Supjaustytos česnako skiltelės 2 vnt.
Tarkuotas obuolys 1 vnt.
Virtos baltosios pupelės 3 stiklinės
Sojų padažas 3 v. š.
Mairūnas 1 a. š.
Rozmarinas 1 a. š.
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Lazdyno riešutai
Porcijos: 8
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!

Gaminimo eiga

1. Į įkaitintintą keptuvę su aliejumi sudėti susmulkintą svogūną, česnaką, lauro lapus ir kvapniuosius pipirus, o tuomet viską kartu pakepti 3 minutes.

2. Sudėti tarkuotą obuolį, gvazdikėlius ir pakepti viską dar 3 minutes.

3. Sudėti į keptuvę pupeles ir pakepti dar 3 minutes.

4. Išimti lauro lapus bei kvapiuosius pipirus ir perkelti mišinį į puodą.

5. Sudėti į pupelių mišinį tris šaukštus sojos padažo, mairūną, rozmariną, muskato riešutus ir druskos bei pipirų pagal skonį.

6. Sutrinti mišinį maisto smulkintuvu ir perkelti pusę pupelių masės į skardą, išklotą kepimo popieriumi.

7. Eilute sudėti džiovintas slyvas ir ant viršaus sukrauti likusią pupelių masę.

Skanaus!
Projektas „Tapk auGalingas“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai