Ingredientai

Vištos ketvirčiai 4 vnt.
Apelsinai 1 vnt.
Česnakai 6 skiltelės
Druska 1 šaukštelis
Pipirai pagal skonį
Čiobreliai 1 šaukštas
Rozmarinai 1 šaukštas
Kmynai 1 šaukštas
Sviestas 1 šaukštas
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Vištienos ketvirčius nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite druska, pipirais, čiobreliais, rozmarinais ir smulkintais kmynais.

Sudėkite į dubenį, uždenkite, dėkite į šaldytuvą ir palikite porai valandų.

Plonai supjaustykite apelsiną, nulupkite česnako skilteles, perpjaukite į kelias dalis ir peilio šonu sutraiškykite. Apelsinų griežinėlius dubenyje suminkykite su česnakais.

Šiuo mišiniu gerai įtrinkite vištieną, vėl sudėkite į dubenį ir palikite dar valandai pastovėti.

Kepimo indo apačią ištepkite sviestu ir sudėkite vištienos ketvirčius.

Ant viršaus užpilkite apelsinų marinato skystimą, sudėkite apelsinus ir česnakus.

Kepimo indą uždenkite maistine folija ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Temperatūrą padidinkite iki 220 laipsnių, nuimkite foliją ir kepkite dar 30 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Be galo skanūs daržovių kotletukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Be galo skanūs daržovių kotletukai

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Naminis sūrio pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Naminis sūrio pyragas