Ingredientai
Gaminimo eiga
Viščiuką perpjaukite pusiau. Nulupkite citriną, nutarkuokite žievelę, išspauskite sultis. Imbierą nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. Imbierą sumaišykite su tarkuota citrinos žievele, citrinos sultimis, medumi, vynu ir gautu marinatu ištrinkite viščiuką. Palikite vienai valandai.
Svogūną supjaustykite. Vynuoges perpjaukite pusiau. Baziliką smulkiai supjaustykite (vieną šakelę pasilikite papuošimui).
Viščiuką apkepkite įkaitintame aliejuje, tuomet perdėkite į kepimo indą. Keptuvėje, kur apkepėte viščiuką, karamelizuokite svogūnus – tam reikės cukraus. Tuomet sudėkite vynuogių puseles, supilkite nuo viščiuko likusį marinatą ir troškinkite maždaug 3 minutes.
Į kepimo formą, kur kepa viščiukas, supilkite pasigamintą padažą, suberkite supjaustytą baziliką, pagardinkite druska ir pipirais. Orkaitėje kepkite dar 30 minučių. Papuoškite baziliku.