Ingredientai

Sausos mielės 2.5 šaukštelio
Vanduo (šiltas) 1.5 puodelio
Cukrus 0.5 puodelio
Druska 1 šaukštelis
Muskato riešutai 0.5 šaukštelio
Pienas 1 puodelis
Miltai 7 puodeliai
Sviestas 3 šaukštai
Cinamonas žiupsnelis
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Šiltame vandenyje ištirpinkite cukrų, suberkite mieles ir palikite pastovėti 10 minučių.

Kitame dubenyje suplakite kiaušinius su druska, muskatu, cinamonu ir pienu.

Į kiaušinių plakinį supilkite vandenį su mielėmis. Maišant suberkite 3 puodelius miltų.

Supilkite ištirpintą sviestą ir išmaišykite.

Po truputį įmaišykite likusius miltus.

Tešlą gerai išminkykite, susukite į kamuolį, aptepkite aliejumi, įdėkite į dubenį, uždenkite švariu rankšluosčiu ir pastatykite šiltoje patalpoje porai valandų.

Tešlą išminkykite, iškočiokite iki 0,5-0,7 cm storio, ir supjaustykite nedideliais rombais ar kvadratėliais.

Virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Ištrauktas spurgas sudėkite ant popierinio rankšluosčio. Kai šiek tiek atvės ir nuvarvės nereikalingi riebalai, pabarstykite cukraus pudra.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai