Ingredientai

Pienas 130 ml
Cukrus 1 šaukštas
Druska žiupsnelis
Apelsinų sultys 1 šaukštas
Cukrus 1 šaukštas
Apelsinų likeris 2 šaukštai
Konjakas 1 šaukštas
Porcijos: 5
Tikriems blynų gerbėjams prancūziški Siuzetės blyneliai turėtų būti girdėti, ragauti ir greičiausiai labai mėgiami. Pačių blynų paruošimas beveik nesiskiria nuo visiems žinomų lietinių ar didelių blynų, na, gal šiek tiek turtingesne tešla, bet padažo paruošimas reikalauja pastangų ir specialių ingridientų: apelsinų likerio, be kurio nesigaus toks sodrus padažo skonis, ir konjako, kurį reikia padegti.

Gaminimo eiga

O jei esate tikri blynų žinovai, prieš gaminant šį prancūzišką, galima sakyti, desertą, vertėtų pažiūrėti, kaip siuzetės blynelių kelis variantus ruošė Julia Child 7 dešimtmetyje TV laidoje French Chef.

Šių blynelių ruošimas apima kelis etapus: pačių blynelių tešlos paruošimas ir iškepimas (blynelių galima išsikepti ir iš vakaro) ir padažo paruošimas bei blynelių apkepimas jame. Taigi, pradžiai.

Dideliame dubenyje kiaušinį išplaku su cukrumi ir žiupsniu druskos, supilu išlydytą sviestą, dalį pieno ir suberiu miltus. Labai gerai viską išmaišau, supilu likusį pieną (atsižvelgiant į tešlos tirštumą), įmetu apelsino žievelių gabalėlius ir įpilu šaukštą apelsinų sulčių.

Blynus kepiau 21 cm keptuvėje nepridegančia danga, todėl keptuvės papildomai tepti niekuo nereikėjo, užteko tešloje esančio lydyto sviesto.

Į didelę keptuvę įberiame cukrų, palaukiame, kol jis truputį pradės lydytis, įdedame sviestą ir viską nuolatos maišome, kada cukrus rusta, įpilame apelsinų sultis, įmetame apelsino žievelę.

Viską gerai išmaišius dedame sulankstytus blynus (blyną lenkiame per pusę ir dar kartą per pusę, gaunasi trikampėlis). Sudėtus blynus į keptuvę su padažu apkepame iš abiejų pusių, tuomet įpilame apelsinų likerį, visa masė pradeda tirštėti (dar kartą apverčiau blynus, kad iš abiejų pusių pasidengtų tirštu padažu). Pagal didžiąją dalį receptų pabaigai naudojamas konjako šlakelis ir jis padegamas, tada blyneliai gražiai apskrunda iš išorės.

Bubblekitchen

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Cukinijų blynai su varške
Lengvai paruošiamas
30 min.

Cukinijų blynai su varške

Mini blynai pusryčiams
Lengvai paruošiamas
20 min.

Mini blynai pusryčiams

Moliūgų blyneliai
Lengvai paruošiamas
30 min.

Moliūgų blyneliai

Cukinijų blynai su varške
Lengvai paruošiamas
30 min.

Cukinijų blynai su varške

Lazanija su varške
Reikia pasistengti
1 val.

Lazanija su varške

Veganiški kibinai
Reikia pasistengti
1 val.

Veganiški kibinai