Ingredientai
Sviestas
100 g
Cukraus
100 g
Klevų ar kito sirupo
50 ml
Miltų
600 g
Kepimo milteliai
1 šaukštelis
Imbieras
1 šaukštelis
Cinamono
2 šaukštelis
Gvazdikėliai
5 vnt.
Migdolų
100 g
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
Suplakite sviestą su cukrumi.
Sumaišykite sirupą, miltus, kepimo miltelius, prieskonius ir migdolus, kad gautumėte vientisą masę, ir supilkite ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus.
Suformuokite 4 cm skersmens pailgą ritinį.
Įvyniokite ritinį į plėvelę ir padėkite šaltai.
Palikite per naktį, kad įgautų reikiamą skonį.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C laipsnių.
Supjaustykite aštriu peiliu plonomis riekelėmis ir išdėliokite ant kepimo popieriumi padengtos kepimo skardos.
Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje 10–12 minučių ir palikite ant kepimo skardos atvėsti.
SUPAKUOKITE KAIP MAŽAS DOVANĖLES!