Ingredientai
Jautienos nugarinė
560
g
Česnakai
12
skiltelės
Kiaušiniai
3
vnt.
Aliejus
3
šaukštai
Sviestas
40
g
Fermentinis sūris
75
g
Cukrus
1
šaukštas
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Šaldyti žirneliai
500
g
Aliejus
2
šaukštai
Citrinų sultys
2
šaukštai
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Nuvalytas česnako skilteles suberti į sūdytą vandenį ir virti 1 min., nukošti. Atšildytus žirnelius 8 min. virti 500 ml pasūdyto vandens, nukošti ir elektriniu maišytuvu sutrinti į piurė, pagardinti aliejumi, citrinos sultimis, prieskoniais; pastatyti šiltai.
Šnicelius išmušti ir perpjauti pusiau ar į 3 dalis, apibarstyti druska, pipirais, apvolioti miltuose, pamirkyti išplaktame kiaušinyje, apvolioti tarkuotame sūryje ir iškepti įkaitintuose riebaluose: 2 šaukštuose aliejaus ir 25 g sviesto.
Likusiuose riebaluose apskrudinti česnakus, juos pagardinti cukrumi ir kepti maišant, iki jis išsilydys. Šnicelius patiekti su žirnelių piurė ir karamelizuotais česnakais.
Atsiliepimai