Ingredientai

Pagrindui:
Tryniai 2 vnt.
Miltai 180 g
Druska pagal skonį
Šaltas vanduo 1 v. š.
Įdarui:
Brokolis 0.5 vnt.
Riebi grietinėlė 150 ml
Fermentinis ar kt. sūris 50 g
Baltymai 2 vnt.
Krapai žiupsnelis
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Pagrindui sviestą supjaustome gabaliukais į miltus su druska ir rankomis triname, kol susiformuoja trupiniai. Supilame vandenį su tryniais ir užminkome tešlą. Susukame į maistinę plėvelę ir padedame 30 min, į šaldytuvą.

2. Po to išklojame tešla kepimo formą ir jos sieneles, pabadome dugną šakute ir kepame pagrindą 180°C orkaitėje apie 20 min.

3. Ruošiame įdarą. Brokolį suskirstome žiedynėliais ir 5 min. apverdame, sudedame ant pagrindo. Taip pat išdėliojame lašišą.

4. Kiaušinius ir baltymus išplakame, supilame grietinėlę, sudedame sūrį ir krapus. Viską gerai išmaišome ir užpilame ant brokolių su lašiša. Ant viršaus dedame vyšninių pomidoriukų, svogūnų žiedų.

5. Grąžiname pyragą į orkaitę ir dar kepame apie 20-25 min.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai