Ingredientai

Miltai 500 g
Pienas 250 g
Mielės 50 g
Sviestas 200 g
Cukrus 200 g
Kiaušinių tryniai 5 vnt.
Druska žiupsnelis
Citrinos 0.5 vnt.
Vanduo 12 šaukštai
Romas 8 šaukštai
Konservuoti persikai (puselės) 8 vnt.
Grietinėlė 200 ml
Cukraus pudra 3 šaukštai
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Mieles ištirpinkite šiltame piene ir palikite 15 minučių, kol pienas suputos.

Miltuose padarykite duobutę ir supilkite pieną.

Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su puse cukraus kiekio, druska, tarkuota citrinos žievele ir išspaustomis sultimis.

Sudėkite kiaušinių trynius.

Gerai išminkykite tešlą ir palikite porą valandų šiltai, kad pakiltų.

Dar kartą gerai išminkykite.

Kepimo formą (geriausia apvalią su skyle per vidurį) gausiai ištepkite sviestu ir sudėkite tešlą (tešla neturi užimti daugiau kaip 3/4 formos).

Palikite šiltoje vietoje pastovėti dar 15 minučių.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Likusį cukrų ištirpinkite vandenyje ir užvirkite ant nedidelės ugnies.

Supilkite romą ir virkite dar kelias minutes kol pasidarys tirštas sirupas.

Sirupą tolygiai supilkite ant karšto pyrago.

Palaukite kol pyragas visiškai atvės ir išimkite iš formos.

Į pyrago vidurį sudėkite iki standžių putų išplaktą grietinėlę su cukraus pudra. Ant viršaus sudėkite persikų puseles.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai