Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Išlydome sviestą ir paliekam kiek praaušti.

Kiaušinius plakam su cukrumi, kol pastarasis ištirpsta, o masė kiek pašviesėja. Dedam grietinę ir nesiliaudami plakti plona srovele supilam sviestą. Į tešlą įmaišom kepimo miltelius ir miltus.

Įjungiam orkaitę – 180. Kepimo formą ištepam sviestu. Obuolius nulupam (labai patogu apsimesti, kad tai bulvės, ir naudot atitinkamus įnagius), išimam sėklalizdžius ir supjaustom kubeliais. Centimetro-dviejų ilgio kraštinėmis – nelabai svarbu. Sumaišom su ruduoju cukrumi (jei tokio spintelėje nerasta – naudokit paprastą, tik kokiu šaukštu mažiau saldumo skirtumui tarp skirtingų cukraus rūšių išlyginti) ir, jei jaučiam poreikį, o kepant obuolių pyragus toks poreikis labai natūralus, šaukšteliu cinamono (koks baisus apsileidimas – maniškis tądien, kai suplanavau šitą pyragą kept, jau buvo pasibaigęs, o aš, višta, atsargų laiku nepapildžiau).

Supilam cukruotus obuolius į kepimo formą ir tolygiai paskirstom. Šaukštu kabinam tešlą ir užklojam ja obuolius. Paviršių išlyginam. Kepam 45-50 minučių, kol auksu nusidažo, o medinis pagaliukas, į kepinį įkištas, lauk ištraukiamas sausas. Paliekam kiek praaušti, na, bent jau geram pusvalandžiui.

Tuomet susirandam didelę lėkštę, dedam ant kepimo formos, šitą konstrukciją delnais iš abiejų pusių suspaudžiam ir staigiu judesiu apverčiam. Jei sviestu buvo patepta teisingai, pyragas turėjo gražiai nusileisti lėkštėje. Tie, kurie savimi šitoj srity nelabai pasitiki, prieš versdami turėtų peiliu apvest vidinį kepimo formos pakraštį, kad tikrai tikrai pyragas atkibtų. Skanaus.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai