„Tešlos beveik nematyti, tik obuolio skiltelė prie skiltelės tarsi kokio kremo apsuptyje – todėl šis pyragas ir vadinams nematomu. Dieviškas skonis“, – prancūzišką obuolių pyragą „Nematomas“ kviečia išbandyti tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ autorė Zina Bružienė.

Gaminimo eiga

  • Obuolius nulupti ir sutarkuoti su „mandolina“ arba labai plonai supjaustyti.

  • Sudėti į išklotą popieriumi kepimo indą

  • Užpilti tešla, kuriai kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile iki purumo, paskui pilti pieną, sviestą ir dėti miltus su kepimo milteliais. Kepti 200° apie 20 minučių

  • Kol kepa sutrinti trupiniams skirtus ingredientus.

  • Po 20 minučių kepimo išimti pyragą ir gausiai apibarstyti trupiniais.

  • Dėti pyragą atgal į orkaitę dar 20 minučių.

  • Pyragas iškepęs būna tada, kai įsmeigus pagaliuką jis būna sausas. Neskubėkite imti iš formos, palikite jį 20-30 minučių sutvirtėti.

  • Išimkite iš formos ir palikite visiškai atvėsti.

  • Atvėsusį pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus.