„Tešlos beveik nematyti, tik obuolio skiltelė prie skiltelės tarsi kokio kremo apsuptyje – todėl šis pyragas ir vadinams nematomu. Dieviškas skonis“, – prancūzišką obuolių pyragą „Nematomas“ kviečia išbandyti tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ autorė Zina Bružienė.
Gaminimo eiga
Obuolius nulupti ir sutarkuoti su „mandolina“ arba labai plonai supjaustyti.
Sudėti į išklotą popieriumi kepimo indą
Užpilti tešla, kuriai kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile iki purumo, paskui pilti pieną, sviestą ir dėti miltus su kepimo milteliais. Kepti 200° apie 20 minučių
Kol kepa sutrinti trupiniams skirtus ingredientus.
Po 20 minučių kepimo išimti pyragą ir gausiai apibarstyti trupiniais.
Dėti pyragą atgal į orkaitę dar 20 minučių.
Pyragas iškepęs būna tada, kai įsmeigus pagaliuką jis būna sausas. Neskubėkite imti iš formos, palikite jį 20-30 minučių sutvirtėti.
Išimkite iš formos ir palikite visiškai atvėsti.
Atvėsusį pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus.