Šis troškinys, kuriam gaminti naudojama nemažai aliejaus, kilęs iš Prancūzijos, Provanso regiono. Jį galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos patiekalų. Nebūtina troškinti orkaitėje – galite gaminti ir keptuvėje.

Gaminimo eiga

Cukinijas perpjaukite išilgai pusiau, tada supjaustykite griežinėliais.

Susmulkinkite paprikas, baklažaną, česnako skilteles.

Svogūną supjaustykite griežinėliais.

Pomidorus įpjaukite, įmeskite į verdantį vandenį, po minutės ištraukite, nusausinkite ir nulupkite odelę. Supjaustykite į keturias dalis ir išimkite sėklas.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite pusę kiekio aliejaus. Keletą minučių pakepinkite cukinijų griežinėlius ir sumeskite į puodą.

Tada keptuvėje kelias minutes pakaitinkite paprikas, jas perdėkite į puodą.

Truputį pakepinkite svogūną ir česnaką, juos irgi dėkite prie cukinijų
ir paprikų.

Į keptuvę supilkite likusį aliejų, pakepinkite baklažaną ir sudėkite į
puodą.

Tada apie 5 minutes patroškinkite pomidorus, perdėkite prie kitų daržovių.

Jas pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir čiobreliais, įdėkite laurų lapelį.

Viską išmaišykite, uždenkite ir troškinkite 180 ºC temperatūros orkaitėje 20 minučių.

Tada atidenkite ir troškinkite dar 35 minutes.

Mano namai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Baklažanų ir pomidorų troškinys
Lengvai paruošiamas
1 val.

Baklažanų ir pomidorų troškinys

Vegetariškas čili troškinys
Lengvai paruošiamas
40 min.

Vegetariškas čili troškinys

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba

Cukinijų blynai su varške
Lengvai paruošiamas
30 min.

Cukinijų blynai su varške

Lazanija su varške
Reikia pasistengti
1 val.

Lazanija su varške

Veganiški kibinai
Reikia pasistengti
1 val.

Veganiški kibinai