Ingredientai

Bulvės 1 kg
Sviestas 5 šaukštai
Česnakai 3 skiltelės
Svogūnai 1 vnt.
Grūdėtosios garstyčios 1 šaukštas
Muskato riešutai 0.5 šaukštelio
Kietasis sūris 6 šaukštai
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Grietinėlė (neriebi) 2 puodeliai
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.

Vienu šaukštu sviesto ištepkite kepimo indą.

Kitame puode ištirpinkite likusį sviestą ir sudėkite gana smulkiai pjaustytą svogūną. Maišant apkepkite 4-5 minutes.

Įdėkite išspaustą česnaką ir dar kepkite apie 1 minutę.

Sudėkite gastyčias, suberkite prieskonius ir išmaišykite.

Supilkite grietinėlę, suberkite plonai pjaustytas bulves ir išmaišykite.

Virkite apie 5 minutes.

Supilkite bulves su padažu į paruoštą kepimo indą, išlyginkite ir užberkite smulkiai tarkuotu sūriu.

Kepkite orkaitėje apie 30 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai