Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Minkštą sviestą išsukite su druska ir pipirais. Šiuo mišiniu gerai ištrinkite viščiuko paviršių.

Viščiuko vidų ištrinkite Provanso žolelių mišiniu.

Viščiuką dėkite į gilų kepimo indą, apkaišykite sutraiškytomis česnako skiltelėmis, apiberkite Provanso žolelėmis ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pusantros valandos. Kas 20-30 minučių viščiuką apipilkite išsiskyrusiomis sultimis.

Iškeptą viščiuką įvyniokite į foliją ir padėkite atokiau.

Kepimo inde likusį skysti su česnakais supilkite į puodą ir virkite. Supilkite vandenį, vyną ir virkite ant mažos ugnies apie 5 minutes.

Padažą perkoškite, pagardinkite žolelėmis ir supilkite aliejų.

Viščiuką supjaustykite ir apipilkite padažu.