Ingredientai

Druska 3 žiupsneliai
Pipirai 2 žiupsneliai
Česnakai 6 skiltelės
Vanduo 50 ml
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Minkštą sviestą išsukite su druska ir pipirais. Šiuo mišiniu gerai ištrinkite viščiuko paviršių.

Viščiuko vidų ištrinkite Provanso žolelių mišiniu.

Viščiuką dėkite į gilų kepimo indą, apkaišykite sutraiškytomis česnako skiltelėmis, apiberkite Provanso žolelėmis ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pusantros valandos. Kas 20-30 minučių viščiuką apipilkite išsiskyrusiomis sultimis.

Iškeptą viščiuką įvyniokite į foliją ir padėkite atokiau.

Kepimo inde likusį skysti su česnakais supilkite į puodą ir virkite. Supilkite vandenį, vyną ir virkite ant mažos ugnies apie 5 minutes.

Padažą perkoškite, pagardinkite žolelėmis ir supilkite aliejų.

Viščiuką supjaustykite ir apipilkite padažu.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Greitai paruošiamos salotos
Lengvai paruošiamas
15 min.

Greitai paruošiamos salotos

Užkandis su tunu
Lengvai paruošiamas
15 min.

Užkandis su tunu

Sušildanti sriuba
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sušildanti sriuba