Ingredientai

Miltai 1.5 stiklinės
Vanduo 1 šaukštas
Druska pagal skonį
Pipirai žiupsnelis
Porai 450 g
Miltai 2 šaukštai
Pienas 1.5 stiklinės
Druska žiupsnelis
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 8
Paruošti tokį apkepą, kuriame daug porų ir vištienos, reikia pastangų, tačiau rezultatas to vertas.

Gaminimo eiga

Ištrinkite sviestą su miltais, sudėkite sūrį ir prieskonius.

Palaipsniui įmaišykite vandenį, kol tešla taps gana stangri ir ją bus galima kočioti.

Palaikykite tešlą maždaug 20 minučių šaltai.

Supjaustytus porus pakepinkite svieste.

Iš porų išsiskyrusį skystį supilkite į dubenėlį ir palikite aušti.

Plačiai iškočiokite tešlą, perkelkite į pateptą 26 cm skersmens formą ir pakelkite tešlos kraštus.

Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10-15 minučių.

Ištirpinkite keptuvėje sviestą, įpilkite pusę porcijos pieno, maišydami kaitinkite.

Kitą pusę pieno sumaišykite su miltais ir supilkite į sviesto mišinį, nuolat maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės.

Įmaišykite prieskonius.

Ant pyrago papločio sudėkite porus ir susmulkintą vištieną.

Iš porų išsiskyrusį skystimą supilkite į paruoštą padažą, suberkite ketvirtadalį tarkuoto sūrio ir įmuškite kiaušinį.

Kruopščiai išmaišykite, užpilkite ant porų ir vištienos gabaliukų.

Suberkite likusį tarkuotą sūrį.

Kepkite dar apie 25-30 minučių.

Mano namai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Orkaitėje kepti artišokai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Orkaitėje kepti artišokai

Bananų duonos pusryčių dubenėlis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Bananų duonos pusryčių dubenėlis

Grikių apkepas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Grikių apkepas