Ingredientai

Miltai 1 puodelis
Cukrus puodelis
Kepimo milteliai šaukštelis
Soda šaukštelis
Druska žiupsnelis
Pasukos puodelis
Cukrus puodelis
Vanduo 6 šaukštai
Migdolų esencija šaukštelis
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 180° C.

Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską.
Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite.

Išplakite kiaušinius ir sumaišykite su pasukomis. Įlašinkite vanilės ekstrakto, supilkite atvėsusį sviestą ir išmaišykite. Supilkite į miltų mišinį ir užmaišykite tešlą.

Tešlą supilkite į riebalais išteptą kepimo formą ir kepkite maždaug 35 minutes.

Migdolų sirupui sumaišykite vandenį su cukrumi ir pavirkite, kol pradės tirštėti, nuimkite nuo ugnies, supilkite migdolų ekstraktą.

Pyragą išimkite, apibarstykite maltais migdolais ir visą pyragą apipilkite karštu migdolų sirupu, kad gerai įsigertų.

Kiškite į orkaitę ir dar pakepkite 10 min, kol migdolai gražiai apskrus.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Nekepta žaliųjų citrinų tarta
Lengvai paruošiamas
1 val.

Nekepta žaliųjų citrinų tarta

Keksas su kondensuotu pienu
Lengvai paruošiamas
1 val.

Keksas su kondensuotu pienu

Braunis su braškėmis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Braunis su braškėmis