Ingredientai
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių.
Vištieną įtrinkite rozmarinu, puse šaukštelio druskos ir juodaisiais pipirais.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištieną ir kepkite po 3 minutes iš visų pusių, kol gražiai apskrus.
Iškepusią vištieną išimkite iš keptuvės, sudėkite į dubenį, uždenkite ir pastatykite šiltai.
Į keptuvę, kur kepė vištiena, suberkite riekelėmis supjaustytą portugališką dešrelę - chourice ir kepkite, kol lengvai apskrus.
Ten pat sudėkite susmulkintus svogūnus ir paprikas; kepkite apie 7 minutes, pastoviai maišydami.
Galiausiai suberkite ryžius, pomidorus, džiovintos saldžiosios paprikos miltelius, šafraną ir česnaką; kepkite 1 minutę nuolat maišant.
Į troškinį sudėkite vištieną, supilkite sultinį ir 1/4 arbatinio šaukštelio druskos. Užvirkite.
Keptuvę uždenkite ir kiškite į įkaitintą orkaitę 10 minučių.
Sudėkite krevetes, šparagus ir žirnelius, išmaišykite.
Uždenkite ir kepkite dar maždaug 5 minutes.