Ingredientai

Vištienos kulšelės be odos 6 vnt.
Rozmarinai 1 šaukštelis
Druska šaukštelis
Aliejus 2 šaukšteliai
Ryžiai nevirti 1.5 puodelio
Šafranas šaukštelis
Česnakai 1 skiltelė
Šparagai 1 puodelis
Šaldyti žirneliai puodelis
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių.

Vištieną įtrinkite rozmarinu, puse šaukštelio druskos ir juodaisiais pipirais.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištieną ir kepkite po 3 minutes iš visų pusių, kol gražiai apskrus.

Iškepusią vištieną išimkite iš keptuvės, sudėkite į dubenį, uždenkite ir pastatykite šiltai.

Į keptuvę, kur kepė vištiena, suberkite riekelėmis supjaustytą portugališką dešrelę - chourice ir kepkite, kol lengvai apskrus.

Ten pat sudėkite susmulkintus svogūnus ir paprikas; kepkite apie 7 minutes, pastoviai maišydami.

Galiausiai suberkite ryžius, pomidorus, džiovintos saldžiosios paprikos miltelius, šafraną ir česnaką; kepkite 1 minutę nuolat maišant.

Į troškinį sudėkite vištieną, supilkite sultinį ir 1/4 arbatinio šaukštelio druskos. Užvirkite.

Keptuvę uždenkite ir kiškite į įkaitintą orkaitę 10 minučių.

Sudėkite krevetes, šparagus ir žirnelius, išmaišykite.

Uždenkite ir kepkite dar maždaug 5 minutes.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai