Ingredientai

Sviestas 1 šaukštas
Druska pagal skonį
Cukrus žiupsnelis
Petražolės žiupsnelis
Sultinys 250 ml
Krakmolas 1 šaukštelis
Česnakai 1 skiltelė
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Pomidorus pavirkite, kol suminkštės, ir sutrinkite smulkintuvu. Svogūną susmulkinkite ir pakepkite su sviestu. Keptą svogūną sumaišykite su pomidorų tyre, įdėkite laurų lapelį, įberkite gvazdikėlių, smulkintų petražolių, supilkite vyną, sultinį ir užvirinkite.

Tada nuolat maišydami sriuboje ištirpinkite lydytus sūrelius, supilkite nedideliame vandens kiekyje išmaišytą krakmolą.

Sriubą išpilstykite į karščiui atsparius dubenėlius, o ant viršaus uždėkite pakepintas ir sviestu bei česnaku įtrintas duonos riekeles. Ant jų užberkite tarkuoto sūrio ir puodelius su sriuba įstatykite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Laikykite, kol sūris ant duonos išsilydys ir parusvės.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai