Ingredientai
Pomidorai
1
kg
Svogūnai
1
vnt.
Sviestas
1
šaukštas
Druska
pagal skonį
Cukrus
žiupsnelis
Gvazdikėliai
2
vnt.
Lauro lapai
1
vnt.
Petražolės
žiupsnelis
Sultinys
250
ml
Baltas sausas vynas
200
ml
Lydytas sūrelis
2
vnt.
Krakmolas
1
šaukštelis
Česnakai
1
skiltelė
Juodieji malti pipirai
žiupsnelis
Fermentinis sūris (tarkuotas)
3
šaukštai
Duona skrudinimui
4
riekelės
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Pomidorus pavirkite, kol suminkštės, ir sutrinkite smulkintuvu. Svogūną susmulkinkite ir pakepkite su sviestu. Keptą svogūną sumaišykite su pomidorų tyre, įdėkite laurų lapelį, įberkite gvazdikėlių, smulkintų petražolių, supilkite vyną, sultinį ir užvirinkite.
Tada nuolat maišydami sriuboje ištirpinkite lydytus sūrelius, supilkite nedideliame vandens kiekyje išmaišytą krakmolą.
Sriubą išpilstykite į karščiui atsparius dubenėlius, o ant viršaus uždėkite pakepintas ir sviestu bei česnaku įtrintas duonos riekeles. Ant jų užberkite tarkuoto sūrio ir puodelius su sriuba įstatykite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Laikykite, kol sūris ant duonos išsilydys ir parusvės.
Atsiliepimai