Pomidorų sriuba su švelniu česnako aromatu – skani karšta, tačiau galima valgyti ir šaltą. Paskrudinta duonos ar batono riekelė – ir pietūs su pomidorų sriuba bus nepakartojami.

Gaminimo eiga

1. IKI ŪKIS pomidorus, svogūnėlius perpjaukite pusiau.

2. Į skardą, išklotą kepimo popieriumi, dėkite pomidorus, svogūnėlius, česnakus, viską pagardinkite druska, pipirais, alyvuogių aliejumi ir kepkite 180 °C temp. orkaitėje 10–15 min. arba kol daržovės šiek tiek apskrus ir suminkštės.

3. Į virtuvinį trintuvą dėkite keptas daržoves, pilkite daržovių sultinį, grietinėlę ir trinkite iki vientisos konsistencijos. Patiekite pomidorų sriubą su šviežiais baziliko lapeliais ir šviežiai maltais pipirais.

Skanaus!

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai