Šis pomidorų padažas labiausiai tinka prie mėsos ar žuvies patiekalų, bet juo galima gardinti ir salotas. Šviežiai pagamintas keptų pomidorų padažą šaldytuve galite laikyti kelias dienas.

Gaminimo eiga

1. Pomidorus ir česnako galvutę perpjaukite pusiau.

2. Į skardą, išklotą kepimo popieriumi, dėkite pjaustytus pomidorus, česnaką, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska bei pipirais ir kepkite 180 °C temp. orkaitėje 10–15 min. arba kol daržovės suminkštės ir šiek tiek apskrus.

3. Keptas daržoves sudėkite į indą, pilkite sojų padažo, auksaspalvio sirupo ir trinkite virtuviniu trintuvu iki vientisos konsistencijos. Patiekite pomidorų padažą su šviežiai maltais pipirais ir šviežiais baziliko lapeliais.

Skanaus!

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai