Ingredientai

Miltai 100 g
Grikių miltai 100 g
Sviestas 100 g
Vanduo 5 šaukštai
Druska žiupsnelis
Cukrus 0.5 šaukštelio
Obuolių actas 1 šaukštelis
Pomidorai 5 vnt.
Bazilikai 0.5 šaukštelio
Pipirai pagal skonį
Fetos sūris 100 g
Česnakai 4 skiltelės
Alyvuogių aliejus šlakelis
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Sumaišykite miltus su druska ir cukrumi.

Į miltus sutarkuokite šaltą sviestą ir trinkite tarp pirštų ir delnų, kol pasidarys sviestiniai trupiniai.

Supilkite vandenį, actą ir suminkykite tešlą.

Iškočiokite į didelį blyną.

Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant tešlos blyno vidurio - tegul kraštai lieka neuždengti, juos reikės užlenkti.

Pomidorus pabarstykite pipirais ir bazilikais.

Fetą sutrupinkite ir sumaišykite su išspaustu česnaku.

Fetą užbarstykite ant pomidorų. Ant viršaus užšlakstykite aliejaus.

Užlenkite tešlos kraštus ir dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba