Ingredientai
Miltai
100
g
Grikių miltai
100
g
Sviestas
100
g
Vanduo
5
šaukštai
Druska
žiupsnelis
Cukrus
0.5
šaukštelio
Obuolių actas
1
šaukštelis
Pomidorai
5
vnt.
Bazilikai
0.5
šaukštelio
Pipirai
pagal skonį
Fetos sūris
100
g
Česnakai
4
skiltelės
Alyvuogių aliejus
šlakelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Sumaišykite miltus su druska ir cukrumi.
2. Į miltus sutarkuokite šaltą sviestą ir trinkite tarp pirštų ir delnų, kol pasidarys sviestiniai trupiniai.
3. Supilkite vandenį, actą ir suminkykite tešlą.
4. Iškočiokite į didelį blyną.
5. Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant tešlos blyno vidurio - tegul kraštai lieka neuždengti, juos reikės užlenkti.
6. Pomidorus pabarstykite pipirais ir bazilikais.
7. Fetą sutrupinkite ir sumaišykite su išspaustu česnaku.
8. Fetą užbarstykite ant pomidorų. Ant viršaus užšlakstykite aliejaus.
9. Užlenkite tešlos kraštus ir dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
10. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių.
Skanaus!
Atsiliepimai