Ingredientai

Pomidorai 12 vnt.
Morkos 1 vnt.
Česnakai 6 skiltelės
Vanduo 800 ml
Pomidorų pasta 1 šaukštas
Cukrus 1 šaukštelis
Tepamas sūrelis 2 šaukštai
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Bazilikai pagal skonį
Česnakai 6 skiltelės
Porcijos: 6
Prie šios sriubos itin tinka traškus česnakinis batonas. Vasarą sriubą gaminkite iš sunokusių naminių pomidorų, o žiemą – iš trintų konservuotų.

Gaminimo eiga

1. Susmulkinkite pomidorus, morką, svogūną, česnakų skilteles ir aitriąją papriką.

2. Užvirkite vandenį ir vyną, sudėkite daržoves ir virkite 20 minučių.

3. Tada suberkite cukrų, druską, sudėkite pomidorų pastą, tepamąjį sūrį ir viską sutrinkite trintuvu arba virtuviniu kombainu. Pagardinkite juodaisiais pipirais.

4. Apibarstykite tarkuotu parmezano sūriu ir bazilikais.

5. Pagaminkite česnakinį batoną. Pirmiausia supjaustykite jį riekelėmis.

6. Sumaišykite sutrintas česnakų skilteles ir aliejų, šiuo mišiniu apšlakstykite batoną.

7. Kepkite maždaug 225 C temperatūros orkaitėje 10 minučių.

Skanaus!
Mano namai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Žuvienė su lašiša
Lengvai paruošiamas
30 min.

Žuvienė su lašiša

Ramenas su antiena
Lengvai paruošiamas
1 val.

Ramenas su antiena

Tailandietiška Tom Yum sriuba
Lengvai paruošiamas
30 min.

Tailandietiška Tom Yum sriuba