Ingredientai

Baklažanai 2 vnt.
Pomidorai 6 vnt.
Cukinijos (nedidelė) 1 vnt.
Fermentinis sūris 100 g
Kietasis sūris 50 g
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Bazilikai 2 šaukšteliai
Raudonėliai 2 šaukšteliai
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Baklažaną supjaustykite pusės centimetro storio griežinėliais.

Pabarstykite gausiai druska ir palikite pastovėti, kol paruošite likusius prodiktis.

Pomidorus ir cukinijas supjaustykite pusės centimetro storio griežinėliais.

Fermentinį ir kietąjį sūrį sutarkuokite.

Kepimo formą ištepkite sviestu.

Nupilkite išsiskyrusias baklažanų sultis ir nuplaukite nuo griežinėlių druską.

Kepimo inde pakaitomis dėliokite pomidorų, baklažanų ir cukinijos griežinėlius, taip, kad šiek tiek vienas ant kito užeitų. Apibarstykite druska, pipirais, baziliku ir rozmarinu. Apiberkite sūrio mišiniu. Vėl susluoksniuokite, apiberkite prieskoniais ir likusiu sūriu.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba