Ingredientai

Pienas 360 ml
Vidutinio dydžio kiaušiniai 3 vnt.
Cukrus 130 g
Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai 170 g
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

1. Pieną supilkite į puodą, suberkite vanilės ankšties sėklytes, cukrų ir įpjaustykite sviestą. Kelias minutes pavirinkite ir puodą nukelkite nuo ugnies. Dalimis berkite miltus ir nuolat intensyviai maišykite, kad masė ne sušoktų į vieną gniutulą, o virstų į blizgią, tirštą tešlą. Pagamintą tešlą palikite pravėsti. Tešla neturėtų būti karšta, kad pilami kiaušiniai nesukrešėtų.

2. Kiaušinius lengvai paplakite ir po truputį pildami gerai įplakite į pravėsusią tešlą.

3. Tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį su dantytu antgaliu. Skardoje ant patiesto kepimo popieriaus formuokite nedidelius sausainius. Juos patepkite kiaušinio plakiniu, kad iškepę blizgėtų.

4. Sausainius kepkite iki 180 C su vėjeliu įkaitintoje orkaitėje arba 200 C (funkcija: viršus-apačia) maždaug 30 minučių, kol gražiai apskrus ir išsipūs. Iškepusius palikite atvėsti.

Skanaus!
www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai