Ingredientai
Norint išsikepti plikytą kvietinę duoną pasiruošti reikės, tačiau tikrai nesigailėsite įdėto darbo ir skirto laiko. Pakvips visi namai. O namuose kepta plikyta kvietinė duona bus tikrai skanesnė už parsineštą iš parduotuvės.
Gaminimo eiga
Į didelį dubenį dėti 12 šaukštų miltų, cukrų ir įpilti verdantį vandenį. Viską išmaišyti ir palikti atvėsti. Į šiltą, bet ne karštą plikinį, sudėti 250 ml turimo raugo. Išmaišyti ir palikti 1 parai.
Po paros rekomenduojama atsidėti 250 ml raugo kitam kartui. Jį įdėti į stiklainiuką ir palikti šaldytuve. Į plikinį sudėti kmynus, druską ir likusius miltus, ir užminkyti tešlą.
Miltus reguliuoti pagal tešlos kietumą, tešla turi būti labai lipni. Palikti tešlą pakilti 8-10 valandų, kol ši pakils.
Tada dėti į kepimo formą, išteptą sviestu, ir kepti 40 minučių 200 laipsnių temperatūroje ir 70 minučių 170 laipsnių temperatūroje. Pirmas 15 minučių būtinai pravėrus orkaitės dureles.
Iškepusią duoną ragauti su sviestu. Skanaus.
Receptu dalijasi „Iki“