Porcijos: 4

Norint išsikepti plikytą kvietinę duoną pasiruošti reikės, tačiau tikrai nesigailėsite įdėto darbo ir skirto laiko. Pakvips visi namai. O namuose kepta plikyta kvietinė duona bus tikrai skanesnė už parsineštą iš parduotuvės.

Gaminimo eiga

  • Į didelį dubenį dėti 12 šaukštų miltų, cukrų ir įpilti verdantį vandenį. Viską išmaišyti ir palikti atvėsti. Į šiltą, bet ne karštą plikinį, sudėti 250 ml turimo raugo. Išmaišyti ir palikti 1 parai.

  • Po paros rekomenduojama atsidėti 250 ml raugo kitam kartui. Jį įdėti į stiklainiuką ir palikti šaldytuve. Į plikinį sudėti kmynus, druską ir likusius miltus, ir užminkyti tešlą.

  • Miltus reguliuoti pagal tešlos kietumą, tešla turi būti labai lipni. Palikti tešlą pakilti 8-10 valandų, kol ši pakils.

  • Tada dėti į kepimo formą, išteptą sviestu, ir kepti 40 minučių 200 laipsnių temperatūroje ir 70 minučių 170 laipsnių temperatūroje. Pirmas 15 minučių būtinai pravėrus orkaitės dureles.

  • Iškepusią duoną ragauti su sviestu. Skanaus.

Receptu dalijasi „Iki“