Ingredientai
Kiaušiniai
2
vnt.
Druska
1
žiupsnelis
Juodieji malti pipirai
1
žiupsnelis
Bazilikai
1
sauja
Saulėje džiovinti pomidorai aliejuje
1
puodelis
Kietasis sūris
20
g
Porcijos: 2
„Virtuvės mitų griovėjų“ receptas.
Gaminimo eiga
Batoną supjaustome riekeles įstrižai ir išplėšome minkštąją batono dalį. Į dubenį įmušame kiaušinius, įdedame druskos, maltų pipirų.
Kiaušinius lengvai suplakame su šakute. Susmulkiname bazilikus ir suberiame į kiaušinių masę. Smulkiai supjaustome pomidorus. Užkaičiame keptuvę ir įpilame aliejaus.
Dedame batono griežinėlius, o į jų vidurį įdedame šiek tiek pomidorų. Likusią ertmę užpildome kiaušinių plakiniu ir kepame apie 1 minutę.
Keptas pirato akis serviruojame ant savo mėgstamų salotų. Užtarkuojame kietojo sūrio.
Atsiliepimai