Ingredientai

saliamio dešros 100 g
šalavijo lapelių 1 sauja
rozmarino 2 šakelės
nedidelės citrinos žievelės 1 vnt.
kiaušinių 2 vnt.
druskos žiupsnelis
juodųjų pipirų žiupsnelis
varškės 9 % rieb. 180 g
tarkuoto mocarelos sūrio 1 sauja
Saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus (kepimui)
miltų 8 v. š.

Gaminimo eiga

1. Dešrą supjaustykite smulkiais kvadratėliais, šalavijo ir rozmarino lapelius susmulkinkite. Įtarkuokite citrinos žievelės.

2. Kiaušinius išplakite, įberkite druskos, juodųjų pipirų.

3. Varškę išmaišykite su kiaušinių plakinių, berkite kepimo miltelių, išmaišykite. Tada varškę išmaišykite su pjaustytu saliamu ir sūriu.
Berkite miltus ir maišykite.

4. Į mažesnį puodą pilkite aliejų (jo pilkite tiek, kad kai kepsite, jis apsemtų spurgytes), įkaitinkite.

5. Rankomis formuokite spurgytes (mažesnes nei graikinio riešuto dydžio) ir dėkite kepti ant ne per didelės ugnies. Tik nepridėkite jų per daug, kad aliejus greitai neatšaltų.

ALFO PATARIMAI:

· Jei mėgstate aštriau, galite į spurgų tešlą įberti aitriųjų paprikų.

· Galite į spurgyčių vidų dėti Jums patinkantį įdarą.

· Šalia spurgyčių galite patiekti majonezo ir garstyčių padažą (įtarkuokite citrinos žievelės).

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai