Ingredientai
saliamio dešros
100
g
šalavijo lapelių
1
sauja
rozmarino
2
šakelės
nedidelės citrinos žievelės
1
vnt.
kiaušinių
2
vnt.
druskos
žiupsnelis
juodųjų pipirų
žiupsnelis
varškės 9 % rieb.
180
g
tarkuoto mocarelos sūrio
1
sauja
Saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus (kepimui)
miltų
8
v. š.
Gaminimo eiga
1. Dešrą supjaustykite smulkiais kvadratėliais, šalavijo ir rozmarino lapelius susmulkinkite. Įtarkuokite citrinos žievelės.
2. Kiaušinius išplakite, įberkite druskos, juodųjų pipirų.
3. Varškę išmaišykite su kiaušinių plakinių, berkite kepimo miltelių, išmaišykite. Tada varškę išmaišykite su pjaustytu saliamu ir sūriu.
Berkite miltus ir maišykite.
4. Į mažesnį puodą pilkite aliejų (jo pilkite tiek, kad kai kepsite, jis apsemtų spurgytes), įkaitinkite.
ALFO PATARIMAI:
· Jei mėgstate aštriau, galite į spurgų tešlą įberti aitriųjų paprikų.
· Galite į spurgyčių vidų dėti Jums patinkantį įdarą.
· Šalia spurgyčių galite patiekti majonezo ir garstyčių padažą (įtarkuokite citrinos žievelės).
Atsiliepimai