Pyragai – vienas tų patiekalų, kuriuos norisi skanauti ir gaminti namuose. Visgi, šis nepaprastai gardus kepinys gali dar maloniau nustebinti, jei įprastus ingredientus pakeisite netikėtomis alternatyvomis – sveikesniais miltais, o vietoje saldžių priedų naudosite daržoves.

Gaminimo eiga

1. Kubeliais pjaustytą šaltą sviestą pirštų galiukais įtrinkite į speltos miltus. Įberkite druskos, įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite grietinę ir išminkykite iki vientisos masės. Suformuokite rutulį, įvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 30 minučių.

2. Švariame inde sutrinkite rikotą, įmaišykite grietinę, plaktą kiaušinį, tarkuotus parmezano bei gaudos sūrius, įberkite druskos ir pipirų.

3. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais, apibarstykite druska ir palaukite apie 10 minučių, kol išsiskirs skystis. Skystį nupilkite, o cukinijos griežinėlius nusausinkite.

4. Pomidorus supjaustykite mažais gabalėliais.

5. Atvėsusią tešlą padėkite ant stalviršio, užkloto kepimo popieriumi, ir šiek tiek pakočiokite, kad tešla susiplotų. Suformuotą pagrindą tolygiai padenkite sūrio įdaru – tešlos kraštus palikite nepadengtus.

6. Ant sūrio masės išdėliokite cukinijos griežinėlius, užberkite pomidorus ir uždėkite čiobrelių šakeles. Tuomet užlankstykite pyrago kraštus, ištepkite juos plaktu kiaušiniu ir apibarstykite sezamų sėklomis.

7. Pyragą su kepimo popieriumi perkelkite į skardą, pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 °C, ir kepkite maždaug 40 minučių.

Skanaus!

Receptu dalijasi IKI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai