Ingredientai
Pievagrybiai
20
vnt.
Svogūnai
2
vnt.
Miltai
2
šaukštai
Pienas
250
ml
Fermentinis sūris
100
g
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Muskato riešutai
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Pievagrybius nuplaukite ir supjaustykite.
2. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir dėkite kepti į keptuvėje įkaitintą sviestą kartu su pievagrybiais.
3. Pagardinkite druska, pipirais, muskatu ir maišant kepkite kol svogūnai ims gražiai geltonuoti.
4. Įberkite miltų. Maišant kepkite dar porą minučių.
5. Įpilkite pieno, išmaišykite ir plaukite kol užvirs.
6. Pievagrybius su padažu tolygiai supilstykite į molines ar stiklines kepimo formeles (po vieną porciją vienam asmeniui).
7. Viršų gausiai apibarstykite smulkiai tarkuotu sūriu ir jį švelniai spustelėkite, kad nugrimztų.
8. Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol sūris gražiai apskrus.
Skanaus!
Atsiliepimai