Ingredientai

Miltai 2 šaukštai
Pienas 250 ml
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Muskato riešutai pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Pievagrybius nuplaukite ir supjaustykite.

2. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir dėkite kepti į keptuvėje įkaitintą sviestą kartu su pievagrybiais.

3. Pagardinkite druska, pipirais, muskatu ir maišant kepkite kol svogūnai ims gražiai geltonuoti.

4. Įberkite miltų. Maišant kepkite dar porą minučių.

5. Įpilkite pieno, išmaišykite ir plaukite kol užvirs.

6. Pievagrybius su padažu tolygiai supilstykite į molines ar stiklines kepimo formeles (po vieną porciją vienam asmeniui).

7. Viršų gausiai apibarstykite smulkiai tarkuotu sūriu ir jį švelniai spustelėkite, kad nugrimztų.

8. Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol sūris gražiai apskrus.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Grikių apkepas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Grikių apkepas

Gardusis čili sriubos apkepas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Gardusis čili sriubos apkepas

Makaronai su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
45 min.

Makaronai su daržovėmis

Grikių apkepas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Grikių apkepas

Aukštaitiški virtiniai
Reikia pasistengti
1 val.

Aukštaitiški virtiniai

Žirnių košė su šonine
Lengvai paruošiamas
2 val.

Žirnių košė su šonine

Šalta agurkų ir jogurto sriuba
Lengvai paruošiamas
20 min.

Šalta agurkų ir jogurto sriuba

Egzotiški, sultingi vištienos vėrinukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Egzotiški, sultingi vištienos vėrinukai