Ingredientai

Vištienos filė 2 vnt.
Pievagrybiai 200 g
Svogūnai 1 vnt.
Miltai 1 šaukštas
Pienas 150 ml
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Medus 1 šaukštelis
Alyvuogių aliejus 1 šaukštas
Garstyčios 1 šaukštelis
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Pievagrybius nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite.

Svogūną smulkiai supjasutykite ir dėkite kepti į sviestą su pievagrybiais. Kepkite maišant apie 5 minutes, įberkite miltų, gerai išmaišykite. Įpilkite pieno ir maišykite kol sutirštės. Nukelkite nuo ugnies ir atidėkite į šoną.

Vištienos filė perpjaukite išilgai, kad gautųsi du ploni ir gana dideli kepniukai. Apibarstykite druska ir pipirais.

Į kepsniuko vidurį dėkite didelį šaukštą atvėsusių pievagrybių ir susukite. Suktinukus galite surišti siūlu arba susmeigti mediniais smeigtukais per vidurį ir galuose.

Suktinukus sudėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą arba kepimo indą.

Medų išlydykite ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir garstyčiomis. Šiuo mišiniu aptepkite suktinukus.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Patiekite su bruknių uogiene.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Be galo skanūs daržovių kotletukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Be galo skanūs daržovių kotletukai

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba